bruma
  • Màx: 19°
  • Mín: 10°
11°

«El Partit Popular està fent el joc als propietaris del camí de Cavalls»

Els aforats del cas tancaren la fase de declaracions davant el TSJIB

Les diligències prèvies del cas Camí de Cavalls finalitzà ahir amb les declaracions dels dos aforats al cas, els diputats menorquins Bosco Gomila (PSM) i Josep Portella (EU). De la mateixa manera que els altres excursionistes, Gomila i Portella mostraren la seva indignació, primer pel fet de ser denunciats per voler accedir a un espai públic i segon pel «tarannà exhibit pel Consell de Menorca i el Partit Popular». «El que estan fent el Consell i el PP és fer el joc a aquells que volen apropiar-se d'un bé que és de tots», manifestà el diputat nacionalista.

Bosco Gomila va fer referència a tot un grapat de documents i opinions qualificades que els donen la raó. «Tenim documents de segles enrere que demostren que estam parlant d'una servitud de pas que correspon al camí que travessa les finques de les dues famílies denunciants "Soto i Esquella" i de tres més», afegí Gomila.

Aquesta opinió és compartida per diferents juristes d'universitats com la Pompeu Fabra de Barcelona o la UIB. A més, el mateix Consell Consultiu elaborà un informe l'any 1995 en el qual reconeixia la servitud esmentada. «El que ha passat ara és que d'una anècdota s'ha muntat tot un escàndol. El dia dels fets, l'únic que varen fer els excursionistes va ser accedir a la platja pel camí que travessa les cinc finques de la zona, mentre que un parell de propietaris, que es pensen que el pas és només seu, varen adoptar una actitud increïble. En cap moment varen cometre cap delicte». Comentaren els diputats progressistes.

El magistrat encarregat del cas, López Gayà, haurà de decidir ara si l'assumpte queda arxivat o bé si s'ha d'arribar a fer-se el judici.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.