Després de gairebé 20 anys, Manacor deixà de celebrar ahir el tradicional enterrament de la sardina. Segons el departament de Cultura de l'Ajuntament, la manca de participació dels darrers anys ha obligat a anul·lar-ne la convocatòria.El regidor de Cultura, Joan Barceló, esmentà que «l'any passat preparàrem molta festa i només hi acudiren una vintena de persones, i tots els preparatius se n'anaren en orris».
L'enterrament de la sardina és la celebració que acomiada el Carnaval per donar pas a la Quarèsma. La tradició va ser recuperada per una persona molt popular dins Manacor, coneguda com l'amo en Toni Duro. Aquest personatge, que morí fa uns anys, recordava de la seva infantesa com el dia abans de començar la Quaresma un home anava vestit de negre i passejava un paraigua on penjaven les sardines a cada una de les puntes. Darrere ell hi anava un grup de gent vestida de dol.
Aquesta va ser la imatge que va retornar quan va acabar l'època del franquisme ja que durant aquests anys no es va permetre realitzar aquests tipus de celebracions. El ritual consistia a fer un recorregut pels principals carrers del poble. La gent anava vestida de dol o disfressats sobre temes al·lusius a la mort. Durant el trajecte, la processó plorava la gran pèrdua de la sardina com si es tractàs d'un funeral. L'acte final, con tothom ja sap, consistia en l'enterrament de l'esmentat peix enmig dels plors.