algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
16°

Ofensiva contra el model de l'hospital valencià que el Govern estudia imitar

La premsa d'Alzira és molt crítica amb la fórmula de gestió privada

La setmana passada es va inaugurar de manera oficial l'Hospital de la Ribera (Alzira), que funciona des dia primer de gener amb una fórmula de gestió innovadora, que consisteix en l'explotació privada d'un centre públic. Un model que el Govern balear està estudiant per a la seva possible futura aplicació a l'hospital d'Inca. Però tot i la bona impressió que el centre hospitalari va causar al conseller de Sanitat balear, Francesc Fiol, que va acudir a l'acte inaugural, les crítiques contra el nou sistema de gestió hospitalària s'han succeït des del primer moment.

Els sindicats i l'oposició política ja han fet una primera anàlisi de l'activitat del centre, que s'ha resolt amb un balanç molt negatiu. Les dades, gairebé totes procedents de retalls de premsa local de la Comunitat Valenciana, han estat recollides per EU d'Inca, que ha iniciat una campanya de conscienciació popular amb l'objecte d'evitar l'aplicació d'aquest model de gestió en el futur hospital d'Inca.

Concretament, segons un comunicat d'Esquerra Unida, un dels principals problemes que comporta la implantació d'aquest sistema de gestió, i que ha tingut ressò en els mitjans de comunicació locals, és que no es poden fer receptes de la Seguretat Social, per la qual cosa els pacients han d'anar primer a l'hospital i llavors han de tornar al seu metge de capçalera perquè els faci la recepta.

Un altre aspecte conflictiu és que els familiars han de pagar 2.000 pessetes per passar el vespre amb els malalts. Igualment, s'ha de pagar l'aparcament, ja sigui per anar a la consulta o per visitar un familiar que hi roman ingressat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.