algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
12°

L'oposició exigeix responsabilitats polítiques per la sentència del túnel

El Parlament debatrà avui la situació de Cañellas i la de la concessionària

La Comissió d'Afers Institucionals del Parlament balear debatrà avui, a petició de l'oposició, les possibles conseqüències polítiques de la sentència del Tribunal Suprem sobre el cas Túnel de Sóller, que absolgué, per prescripció, l'expresident del Govern, Gabriel Cañellas, d'un delicte de suborn impropi comès en l'adjudicació d'aquella obra.

L'oposició parlamentària qüestionarà, bàsicament, la continuïtat de Cañellas com a diputat autonòmic i membre del grup popular. Com es recordarà, arran del cas Cañellas fou obligat a deixar la presidència del Govern pel mateix José María Aznar poc després de les darreres eleccions autonòmiques. En principi, estava previst que fos el mateix president actual de l'Executiu autonòmic, Jaume Matas, qui comparegués davant la comissió, però finalment ha delegat la seva presència en el portaveu del Govern i conseller d'Educació, Manuel Ferrer.

Malgrat tot, el debat no es limitarà a la situació política de Gabriel Cañellas. Els portaveus del PSIB i del PSM, Francesc Antich i Pere Sampol, confirmaren ahir a Diari de Balears que, més enllà de les conseqüències de la sentència i la situació política de Cañellas, els seus grups plantejaran qüestions referides a l'actual concessionària, que ha presentat un recurs contenciós administratiu contra el Govern per la manca de rendibilitat del túnel.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.