nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

L'esquerra demana que els problemes del túnel s'arreglin en el Parlament

El PSM «no consentirà» que ho faci només el Govern, i EU ja ha presentat iniciativa

97296
L'afer del túnel continua.

Els problemes econòmics que travessa l'empresa concessionària del túnel de Sóller han posat en guàrdia l'esquerra, que no consentirà que el Govern subvencioni amb doblers públics aquesta companyia sense que la problemàtica es debati a la Cambra.

De fet, la formació Esquerra Unida ja ha presentat la primera pregunta parlamentària demanant a l'Executiu quina és l'actual situació de l'explotació privada del túnel mitjançant el sistema de peatges. A això s'ha d'afegir el que ha afirmat Pere Sampol: «Aquesta empresa ha presentat un recurs contenciós administratiu perquè segons les previsions del Govern creia que només un 17 per cent dels seus clients serien residents a Sóller i, per tant, amb dret a descomptes. Però ara veim que són del cinquanta per cent i que els càlculs no eren els correctes. Aquesta qüestió s'ha d'arreglar en el Parlament. Sigui quina sigui la solució, no consentirem que es faci només per part de l'Executiu». e fet, dimecres es reunirà en el Parlament la Comissió d'Afers Insitucionals per tractar les conseqüències de la sentència del Tribunal Suprem sobre el cas Túnel. Com se sap, l'alt tribunal estimà que Gabriel Cañellas cometé suborn impropi encara que el declarà prescrit.

Ara l'oposició vol saber quines mesures vol prendre en Govern en aquesta qüestió. Per la seva banda, el president Matas manifestà fa unes setmanes que no tenia «cap inconvenient» a anar al Parlament per donar explicacions sobre el cas Cañellas, encara que afegint que no hi tenia «res a dir». Per tant, tot apunta que no serà Matas, sinó un dels seus consellers, qui acudirà demà passat davant la Comissió d'Afers Institucionals.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.