algo de nubes
  • Màx: 28°
  • Mín: 20°
25°

El PP accepta el gruix de les exigències hoteleres sobre la llei general turística

El partit del govern presentà 46 esmenes al text elaborat pel conseller Ortea

Els hotelers de les Balears ja tenen la llei turística que volien. Ara només falta que les 46 esmenes presentades ahir "darrer dia per fer-ho" pel grup parlamentari popular, i que recullen la majoria d'exigències d'aquest col·lectiu, siguin aprovades definitivament pel Parlament.

Els múltiples contactes mantinguts les darreres setmanes entre hotelers i govern han donat els seus fruits. I és que les esmenes presentades ahir pel Partit Popular no només es limiten a canviar determinades frases o decorar segons quins aspectes, sinó que incideixen en les reivindicacions bàsiques del sector hoteler.

Per començar, el govern preveu la possibilitat que siguin els mateixos empresaris turístics els que estableixin els seus plans de modernització, que segurament se sotmetran a revisions quinquennals.

D'altra banda, altres activitats i col·lectius del sector turístic tindran finalment una regulació un poc més específica. Per exemple, els habitatges vacacionals hauran de tenir un nombre determinat de places i, a més, no podran coincidir més de tres al mateix nucli urbà. En l'apartat d'agroturisme, la desaparició de l'explotació agrària, ramadera o forestal suposarà la revocació de l'autorització turística.

Uns altres aspectes que es recullen en les esmenes del PP són els relatius a l'aclariment que es fa envers la prohibició de la presència de càmeres a les habitacions per tal de garantir la intimitat dels «turistes» que, per cert, a partir d'ara passaran a ser anomenats «usuaris de serveis turístics».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.