algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
20°

El PP perd la majoria a totes les Balears segons una enquesta del PSIB

La consulta es va fer el mes de gener a mil dues-centes persones

Una enquesta del PSIB-PSOE realitzada entre final de desembre i començament de gener confirma la pèrdua de la majoria absoluta del PP a les eleccions del 13 de juny. L'estimació del sondeig és que el Partit Popular podria perdre entre quatre i sis escons el mes de juny.

La prospecció, que inclou una enquesta per cada una de les Illes, diagnostica per als conservadors una pèrdua dels consells insulars d'Eivissa i Menorca, mentre que a Mallorca es mantindria el govern del centreesquerra. En qualsevol cas, el sondeig fet a mil dues-centes persones assenyala que el PP perd el Govern de la CAIB, sense que es produeixin canvis espectaculars en la corelació de forces.

A Mallorca, el Partit Popular experimenta una baixada de quatre o cinc punts respecte de les darreres eleccions. El resultat es podria traduir en un manteniment o una pèrdua d'escons, tot depenent dels vots que obtinguessin Unió Mallorquina i Esquerra Unida. La gent d'Antich i Crespí, que augmenta l'expectativa de vot en dos o tres punts, mantindria els vuit diputats actuals o en sumaria un; el PSM, amb dos punts d'increment, repetiria resultats (cinc escons) o en sumaria un. Unió Mallorquina repetiria amb dos diputats i, fins i tot, podria sumar-ne un tercer. Finalment, la incògnita es manté per a Esquerra Unida, que, amb tendència a la baixa, podria perdre un escó o aconseguir els dos actuals. Els resultats que finalment tengui el PP dependrien en gran part dels d'Esquerra Unida. Si aquesta força perdés un diputat o no entràs, es podria donar el cas que el PP aconseguís un diputat més i es fes amb la majoria absoluta al Consell de Mallorca.

De tota manera, segons l'enquesta del PSIB, els ciutadans «suspenen» la gestió de Jaume Matas i del seu Govern, donant-los una nota per sota del cinc. La qualificació de Gabriel Cañellas superava el set quan era ell el president de la CAIB.

A Menorca, si el sondeig del PSIB es confirma, la derrota del Partit Popular està més consolidada. Cinc escons per al PSOE, dos per al PSM, un per a Esquerra Unida i cinc per al PP; o bé cinc per al PSOE, un per al PSM; un per a Esquerra Unida i sis per al PP. En qualsevol d'aquestes dues hipòtesis, governaria a Menorca una coalició progressista.

A Eivissa, tot i que la candidatura unitària té un avantatge d'entre quatre i cinc punts en intenció de vot, es perfila un empat sis i a sis, que rompria el diputat de Formentera, en aquesta ocasió clarament assignable a l'esquerra.

A Palma, la candidatura de Joan Fageda podria perdre un o dos regidors, el PSM repetiria amb tres; el PSOE es mantindria amb vuit o en pujaria un; Esquerra Unida, baixaria a un; i UM se situaria a les portes dels dos edils. La gestió de Joan Fageda, ben igual que la de Jaume Matas, és suspesa pels ciutadans.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.