algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 21°
25°

La devoció per la beata, viva com mai

La vila s'aboca en la festa del desè aniversari de la beatificació de sor Francinaina

Feia fred ahir a Sencelles quan a primera hora del matí les madones del poble, joves i velles, ja ben endiumenjades, agranaven les voravies i treien els cossiols al portal i els domassos vermells a les finestres i balcons.

Tal com fixa el costum els sencellers vestiren d'aquesta manera i amb murta el terra, els carrers de la vila per retre homenatge a la patrona, la venerable sor Francinaina Cirer.

Enguany emperò la festa va ser grossa, molt grossa. No es recordava des de feia molts d'anys una diada de la patrona en què hi hagués tanta participació. La cosa no era per manco ja que es complia el desè aniversari de la beatificació de sor Francinaina i ni tan sols el bisbe, Teodor Úbeda, s'ho ha voler perdre, com tampoc la delegada del Govern, Catalina Cirer, ni la pràctica totalitat de les autoritats municipals que hi foren presents.

Tot i aquesta gentada, els més menuts foren els autèntics protagonistes. Vestidets de pagesets i pagesetes i amb un ram a les mans desfilaren encapçalant una llarguíssima processó que partí del poliesportiu cap al convent de les germanes de la Caritat. Allà petits i grans tocaren el sepulcre de sor Francinaina tot demanant-li els seus favors.

Una autèntica gentada  

Des de l'Ajuntament ningú no s'atreví a donar una xifra de la gentada que va anar ahir a la vila. Uns deien que hi havia 2.000 persones. D'altres ho allargaven fins a 3.000. El que és cert i segur és que enguany no foren només els sencellers els que celebraren el dia de la beata ja que hi assistiren moltes persones de fora. Gràcies a Déu, la jornada sortí rodona sobretot perquè, per una banda els visitants desfilaren per Sencelles de forma escalonada durant tot el dia i això va fer que no hi hagués cap problema de trànsit. Per altra banda, tot i que es temia que la festa es passàs per aigua la pluja va ser respectuosa amb la venerable.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.