algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

La Policia no permet tramitar en català denúncies de discriminació lingüística

Els Joves de Mallorca per la Llengua volien constatar amb l'acte «una trista realitat»

La vulneració de la Llei de Normalització Lingüística és un fet constatable a molts nivells i gairebé a totes les administracions públiques de les Illes, tot i que les autoritats pertinents asseguren que es fa feina en aquest sentit i que el ciutadà pot fer servir qualsevol de les dues llengües oficials, el català o el castellà, pel que fa a la seva relació oficial amb les institucions.

Per aclarir com estan les coses, els Joves de Mallorca per la Llengua intentaren posar ahir una denúncia a la Policia Nacional. Una iniciativa que va servir per constatar la realitat lingüística en l'Administració Pública en general i en els sectors relacionats amb la justícia i les forces de l'ordre en particular, ja que el funcionari encarregat de tramitar la denúncia no els va deixar fer-la en català i insistia de traduir-la al castellà en la redacció oficial del document.

Davant d'aquesta flagrant vulneració de la Llei de Normalització Lingüística, els joves decidiren no fer efectiva la denúncia, que precisament feia referència a la manca de llibertat del ciutadà per fer servir la nostra llengua en tràmits administratius.

Aquest acte simbòlic va servir per encetar la campanya normalitzadora «En català, és de justícia», que és la primera de tota una sèrie d'iniciatives que els Joves de Mallorca per la Llengua tenen previstes per enguany.

A més a més, els organitzadors de la campanya, segons va informar el portaveu Ramon Sedano, demanaran una entrevista amb la delegada del Govern, Catalina Cirer, per tal de comentar-li el problema i cercar-hi solucions.

També tenen previst fer públic l'informe de l'Oficina dels Drets Lingüístics, que funciona des de fa un any, i que ha recollit totes les denúncies dels ciutadans motivades per actes de discriminació lingüística.

Oficina de Drets Lingüístics

Els Joves de Mallorca per la Llengua volen recordar a tothom que existeix un lloc on adreçar-se per denunciar qualsevol mena d'atemptat contra la llengua o els casos de discriminació per motius lingüístics que es puguin produir. Es tracta de l'Oficina de Drets Lingüístics, que té el telèfon 725937 i que recollirà totes les denúncies que es produeixin motivades per discriminacions derivades de l'ús de l'idioma català.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.