cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
24°

Els ajuntaments encara no saben si canviarà el seu nombre de regidors

Bunyola, Marratxí i Santa Eulària podrien incrementar-lo

Els ajuntaments de les Balears, i els de tot l'Estat, encara no saben si tindran variacions en el seu nombre de regidors a les eleccions municipals, també autonòmiques, del proper 13 de juny.

Òbviament, només són alguns els consistoris els que es poden veure afectats per aquesta circumstància. L'increment o disminució en el nombre de regidors depèn de l'evolució de la població de cada municipi. La majoria mantindrà el mateix nombre de representants que en aquesta legislatura.

A Balears, alguns dels municipis que poden veure augmentat el seu nombre de regidors són Bunyola, Marratxí i Santa Eulària. Bunyola està a punt d'assolir els 5.000 habitants censats, per la qual cosa passaria d'onze a tretze regidors. Marratxí, quasi amb total seguretat, ja té més de 20.000 habitants de dret i el seu Consistori es compondrà de quatre representants més i en passarà de desset a vint-i-u. Exactament el mateix ocorre amb Santa Eulària.

Aquest retard és deu al fet que, per primera vegada, els ajuntaments han remès els seus censos, amb les oportunes modificacions aprovades a les respectives sessions plenàries, a les oficines electorals provincials en format informàtic. Totes aquestes fitxes informàtiques han de ser aprovades per l'Oficina Electoral Central, a Madrid. Problemes informàtics i d'enviament són els responsables d'haver ajornat l'acabament de la feina. Els ajuntaments no sabran si els seus censos han rebut el vistiplau de Madrid fins que l'oficina electoral hagi revisat els de tot l'Estat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.