algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 20°
25°

El Consell investigarà la tramitació de la xarxa d'alta tensió de Cala d'Or

Vol estudiar si Gesa compta amb la declaració d'utilitat pública

La Comissió Insular d'Urbanisme de Mallorca (CIUM) investiga la tramitació que es va dur a terme, en el seu dia, per a aconseguir els permisos per a la instal·lació de la línia d'alta tensió entre Portocolom i Santanyí per part de Gesa.

Aquesta instal·lació ha provocat moltes protestes veïnals entre els residents a s'Horta, Calonge, Alqueria Blanca, Cala d'Or i del nucli de Santanyí. L'alarma dels veïns ve fomentada pels estudis que determinen que la instal·lació pot augmentar el risc de càncer.

El president de la Comissió Insular d'Urbanisme de Mallorca (CIUM), organisme depenent del CIM, Francesc Queglas, ja ho va anunciar en el debat públic sobre aquest tema organitzat pels veïns de Cala d'Or.

Manel Cabellos, tècnic de l'organisme de la CIUM, explica que «s'ha obert un expedient per investigar la tramitació. En primer lloc s'intentarà aclarir si Gesa compta amb la declaració d'utilitat pública. També es mirarà si la instal·lació de la xarxa es realitza a les parcel·les previstes, ja que els veïns han manifestat el seu temor que no fos així».

Gesa argumenta que té tots els permisos en regla, però la CIUM no té en els seus arxius, que consten de 1990, la declaració d'utilitat pública d'aquesta instal·lació.

Quetglas apunta també que s'haurà de mirar si abans de l'any 1990, época en què les declaracions d'utilitat pública eren concedides, s'hagués pogut donar la llicència.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.