cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
24°

La UIB vol garantir la integració acadèmica de l'alumnat amb deficiències

Enguany s'adquirirà una emissora d'FM per facilitar l'adaptació d'estudiants sords

L'any 92 es va presentar a la convocatòria de selectivitat, que es feia al campus de la Universitat, una alumna cega. Una circumstàcia que, en aquell moment, va significar una sorpresa, perquè exigia unes certes adaptacions de les proves a les característiques de l'estudiant. Però aquelles improvisades solucions significaren el principi d'un procés d'adaptació que encara és en marxa, i que la UIB vol continuar desenvolupant per tal de garantir la integració acadèmica total de qualsevol alumne amb discapacitats físiques.

Actualment, cursen estudis a la UIB dos estudiants sords i un altre amb deficiències visuals.
La UIB vol fer les passes necessàries per afavorir la integració dels minusvàlids. La mesura més imminent serà l'adquisició d'una emissora de freqüència modulada, que ha estat utilitzada amb èxit a la Universitat d'Alacant, i que permet als alumnes sords rebre les explicacions del professor mitjançant un audífon, de manera que rep la conversació de manera directa, neta i sense renou ambiental.

A part, els professors que tenen entre els seus alumnes joves amb deficiències, se'ls assessora pel que fa al seu comportament docent. Se'ls explica que és important que mirin sempre de cara aquests alumnes i que no passegin per l'aula. A més a més, l'estudiant ha d'estar assegut en una de les primeres files.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.