muy nuboso
  • Màx: 26°
  • Mín: 23°
26°

Un recluta denuncia dos sergents de la base General Asensio per una agressió

Jaume Garcias assegura que els militars acusats varen tancar-lo en uns vestidors i l'atuparen

Un jove de 19 anys que en l'actualitat fa el servei militar a la base General Asensio de Palma ha denunciat tres sergents per una agressió. Jaume Garcias està citat per demà dematí en el jutjat togat militar número 19 on haurà de declarar, a l'igual que els superiors que han estat denunciats.

Segons explicà Jaume a aquest diari, els fets es produïren dijous passat a les 14.30 hores quan «jo era en el pati del BING XIV i vaig ser cridat per un dels sergents perquè pujàs a la Companyia». Quan va ser al lloc indicat «el sergent em va fer entrar dins el vestuari, on s'hi trobaven dos sergents més», continua Jaume.

Segons el jove, «un dels militars va barrar-me el pas cap a la porta i un dels altres m'agafà pel coll a la vegada que m'insultava». Jaume explica que dos dels sergents denunciats varen agredir-lo mentre que l'altre era a la porta perquè no sortís. El recluta provà de fugir, «perquè si els atacava tenia totes les de perdre», i després d'una petita brega pogué abandonar els vestuaris.

Jaume sortí al pati del quarter i es dirigí a un sergent primer per explicar-li el que havia passat. Aquest comandament l'acompanyà davant la presència d'un tinent coronel de la plana major, a qui també relatà els fets.

Un conductor traslladà Jaume Garcias fins a l'Hospital Militar, on fou atès i examinat per un facultatiu. L'informe mèdic constatava que el soldat havia patit una sèrie de lesions de caràcter lleu. El document diagnosticava una contusió a la cella esquerra i una ferida incisa contusa d'1'5 centímetres a la cara frontal del canell esquerre causades per una presumpta agressió. També tenia unes petites erosions al coll.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.