cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 18°
18°

El Govern haurà de negociar amb Voltor el control del senyal de TV3

Matas i Pujol signaren ahir un protocol sobre el futur de la recepció de la televisió catalana

72566
Jaume Matas i Jordi Pujol. | J. Rosselló

Sense agreujar el Govern balear, Jordi Pujol donà ahir un baló d'oxigen a Voltor en la pugna que l'enfronta amb l'executiu illenc. Al mancó això es desprén dels resultats de la cimera catalanobalear que ahir reuní Matas i Pujol a Menorca. El president de la Generalitat acceptà seguir en un futur el senyal de TV3 i Canal 33 i permetre desconnexions en les programacions a canvi que el Govern negociï amb els responsables de Voltor. Així, el Govern Matas es desdiu de les seves afirmacins iniciades l'abril de l'any passat i perllongades durant tota la primavera en el sentit que no negociaria més ni amb Voltor ni amb l'Obra Cultural Balear, i que la seva posició era inamovible i ferma.

Per començar no hi hagué conveni per a la cessió de la propietat del senyal de TV3 al Govern balear, sinó «protocol d'intencions» per signar un conveni, sense data de termini prefixada; en segon, no hi haurà conveni, sinó convenis: un per a cada illa; en tercer, el Govern balear no té per què gestionar directament els repetidors; i en quart lloc, i molt important, el protocol diu: «En el cas de l'illa de Mallorca es promourà prioritàriament l'establiment d'un acord amb l'entitat que realitza actualment les funcions de reemissió dels canals de la Corporació Catalana de Ràdio i Televisió amb la finalitat d'optimitzar els sistemes tècnics ja existents».

Jaume Matas, pel seu costat, reiterà que estava disposat a entendre's amb Voltor, però no en la forma i manera que demana l'entitat. El president del Govern balear es negà a cedir en la cogestió per a la recepció de les TV Catalanes que demanen l'Obra Cultural Balear i Voltor.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.