algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 21°
23°

Greenpeace desbloqueja Son Reus

Antich pactà ahir amb els ecologistes iniciar reunions d'aquí a una setmana

El Consell de Mallorca (CIM) iniciarà reunions negociadores amb Greenpeace dilluns dia 18 de gener en relació al tractament de residus. El compromís l'adquirí ahir el conseller Francesc Antich en nom de la institució per convèncer els quinze activistes destacats a Son Reus a aixecar el campament i tornar a permetre que hi accedissin els camions de fems.

Recordam que els preservacionistes entraren dissabte a les instal·lacions dotats de pancartes en contra de la incineració i amb proclames dirigides sobretot al Consell perquè acceleri les accions de tractament alternatiu de residus. Així mateix, reiteraren que consideren del tot insuficient el percentatge de deixalles que el CIM preveu reciclar o compostar en el Pla integral dissenyat al respecte i aprovat pel ple del Parlament.

La situació ahir va començar a escalfar-se quan els cologistes impediren l'entrada d'un camió de fems. El mètode per aconseguir-ho fou formar una barrera humana i fins i tot estirar-se davant les rodes del vehicle.

Antich es mobilitzà amb rapidesa en nom del Consell. Hem d'incidir en el fet que Greenpece no tenia intenció d'abandonar la seva actitud si no aconseguien qualque contraprestació o se'ls desallotjava.

La delegada del Govern, Catalina Cirer, advertí que no podia mobilitzar la Guàrdia Civil si no hi havia primer una denúncia formal. Ni l'empresa que gestiona el forn, Tirme, ni el Consell consideraven aquesta mesura la més adient.

A primeres hores del matí, Antich es traslladà a Son Reus per negociar amb els caps ecologistes, Xavier Pastor (president de l'organització a Espanya) i Antoni Font (responsable de l'acció i especialista en residus).

En ser les sis de l'horabaixa, els activistes aixecaren el campament en acceptar el compromís que se'ls havia plantejat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.