nubes dispersas
  • Màx: 26°
  • Mín: 23°
26°

Consell, Tirme i Delegació del Govern decideixen no desallotjar els ecologistes

Mentre la seva presència no afecti el funcionament normal de les instal·lacions

La presidenta de la Comissió de Medi Ambient del Consell Insular de Mallorca (CIM), Mercè Amer, manifestà ahir que «l'actuació de Greenpeace no farà canviar la política decidida pel CIM de dur endavant un correcte tractament dels residus, combinant incineració, reciclatge i compostatge».

Amer declarà que «l'ocupació de Greenpeace mereix tot el respecte com acte simbòlic, reivindicatiu i pacífic. He parlat amb la delegada del Govern, Catalina Cirer, i hem decidit no fer res mentre la presència dels activistes de l'organització no afecti ni interfereixi en el funcionament del recinte de Son Reus. Tant jo com Catalina Cirer estarem permanentment informades de la situació i el servei de vigilància de Son Reus es limitarà a funcionar amb normalitat i a comunicar qualsevol incidència que es pugui produir».

La responsable de Medi Ambient del CIM assenyalà que «l'activitat actual de Son Reus no representa cap risc ni perillositat, tal com confirmen diverses instàncies competents».

Per la seva banda, Àngel Fernández, director-gerent de Tirme, empresa explotadora de la planta incineradora de Son Reus, indicà que «respectam totalment l'opinió de Greenpeace, d'igual manera que volem que respectin la nostra. Malgrat tot, crec que que hi ha maneres i armes més democràtiques per expressar una opinió. Envair dependències o instal·lacions alienes no em sembla gaire correcte. És molt fàcil saltar-se les normes que no agraden o quan no es fa allò que algú vol».

Fernández: «Ja no em lleven la son»

El director-gerent de Tirme, Àngel Fernández, explicà ahir que «l'ocupació de Son Reus per part de Greenpeace no em lleva la son. L'únic que em preocupa és el bon funcionament de la planta incineradora i de les instal·lacions annexes, aconseguir unes emissions baixes i els nous projectes posats en marxa». La primera ocupació de Son Reus es produí quan es construïa la planta incineradora i durà un cap de setmana sencer. La segona ja fou a l'abocador de bales de fems. Aquesta només durà unes hores. Àngel Fernández recorda, irònicament, que «aquella ocupació es va fer en ple mes d'agost, la qual cosa podria explicar la seva curta durada». Finalment, ahir es registrà la tercera invasió, que podria ser més llarga si compleix l'objectiu d'evitar més abocaments de cendres.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.