cielo claro
  • Màx: 31°
  • Mín: 23°
30°

El PSM demanarà al Govern com gasta els pressuposts de normalització

Els nacionalistes afirmen que els doblers es destinen a altres finalitats

El Partit Socialista de Mallorca (PSM) presentarà una interpel·lació parlamentària per esbrinar com s'ha gastat el Govern balear els 502 milions que havia pressupostat per a normalització lingüística.

Els nacionalistes d'esquerra consideren que l'Executiu practica el «confusionisme» i una «opacitat total» en aquesta temàtica mentre que l'ús social del català retrocedeix i les «expectatives de millora aixecades per Cristòfol Soler a començament de legislatura queden en no-res».

Damià Pons, president de la Comissió de Cultura del Consell de Mallorca i ideòleg del PSM, afirma que els pressuposts destinats a normalització lingüística han anat minvant al llarg de la legislatura i que, a més, els doblers que queden es destinen a fer política cultural.

Pons es referia a la campanya de promoció de la lectura a les escoles, contra la qual no té res a dir, llevat que pensa que les despeses haurien de sortir d'Educació i no de la Direcció General de Política Lingüística. Segons el polític nacionalista, es desvien partides amb una finalitat normalitzadora cap a una altra amb objectius educativoculturals.

Dels Plans pilots de Normalització, duits a terme a través de convenis amb els ajuntaments, Pons en té una opinió similar: «Ha estat impossible que se'n fes una avaluació qualitativa dels seus resultats i els batles inverteixen els doblers que en reben a fer promoció cultural. Respecte als convenis que la Direcció General de Política Lingüística del govern ha establert amb l'Administració de Justícia i els col·legis professionals, Pons reitera l'acusació d'opacitat: «Han passat dos anys i no en coneixem cap resultat pràctic».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.