nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 22°
26°

Sintes: «No ens convé formar part d'un Estat que humilia els mallorquins»

El jove coronà l'estàtua del rei Jaume I després de la manifestació del passat dia 31

«Quan veig la bandera espanyola tinc la sensació d'estar davant el símbol d'un Estat que maltracta i humilia els mallorquins i els considera ciutadans de segona categoria. Estic segur que si el rei Jaume fos viu, l'estelada seria la seva bandera».

Així de clares té Miquel Sintes les seves idees pel el que fa a la relació entre l'Estat espanyol, Mallorca i les mallorquins. Sintes fou el darrer encarregat de complir amb el ja tradicional gest de penjar la bandera estelada a l'estàtua del rei Jaume. Gest que suposa el colofó de la manifestació que cada 31 de desembre surt del passeig del Born amb la intenció de reivindicar el dret d'autodeterminació del poble de Mallorca. «En aquell moment va ser una cosa improvisada, em va tocar a mi i la veritat és que va ser gratificant, no per haver estat jo, sinó per comprovar que tota la gent que esperava i escridassava a baix reconeix la sobirania de la nostra nació», manifestà «l'abanderat».

Membre de l'associació nacionalista Alternativa per Mallorca, Sintes considera que demanant l'autodeterminació no se sol·licita més que allò que ja tenen la majoria dels pobles de la terra, «la possibilitat de decidir sobre el nostre futur».

A l'hora d'analitzar la situació política actual de la nació, el jove expressà el seu desig que la comunitat autònoma de Balears sigui reconeguda com a nacionalitat històrica ja que, segons la seva opinió, «seria una primera passa important.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.