algo de nubes
  • Màx: 29°
  • Mín: 21°
28°

Els sindicats acusen el Govern de voler «prostituir» el sistema sanitari públic

Adverteixen que arribaran allà on sigui per evitar la privatització de l'hospital d'Inca

La notícia publicada ahir per Diari de Balears referent a la possibilitat que estudia el Govern balear d'adjudicar la construcció i la posterior explotació de l'hospital d'Inca a una empresa privada ha posat en peu de guerra els sindicats, que estan disposats a fer tota mena de mobilitzacions i d'arribar allà on faci falta per evitar «la prostitució que el Govern vol fer de la sanitat pública mitjançant la privatització», segons paraules de Manuel Pelarda, secretari d'Acció Sindical d'UGT a les Balears.

La qüestió és que els sindicats volen mantenir una gerència pública com la feta fins ara per l'Insalud i rebutgen qualsevol altra fórmula que insereixi el factor comercial dins el sistema públic. Així, ja han manifestat el seu rebuig cap a la conversió dels hospitals de l'Insalud en fundacions. Però els sindicats encara seran més contundents si el Govern, finalment, decideix dur endavant aquest nou model de gestió dels fons públics per part d'una empresa privada, perquè «això és riure's de la gent», segons Pelarda.

El portaveu d'UGT, que a més a més és resident a Inca, assegurà que si es privatitzàs el futur centre hospitalari d'aquesta localitat, «els inquers estaran pitjor llavors que ara tenint Son Dureta com a llunyà hospital de referència, perquè seran pacients de Palma i clients d'Inca».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.