algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
27°

Els biòlegs reclamen un pla urgent de recuperació de la queca a Mallorca

L'Albufera concentra la majoria d'exemplars d'aquest ocell a Espanya

La queca, un dels ocells més desconeguts pels biòlegs, podria desaparèixer de l'Albufera de Mallorca (la zona humida d'Espanya on se'n concentren la majoria d'exemplars) si no es posa en marxa un pla de recuperació d'aquesta espècie a les Balears. Aquesta és una de les principals conclusions a la qual ha arribat el biòleg mallorquí Pere Vicens.

La població actual de la queca en tot Espanya només és d'unes 25 parelles, 10 de les quals es troben a l'Albufera de Mallorca.
La població d'aquesta espècie ha minvat de manera important a tot Europa en els darrers decennis. La problemàtica de l'espècie és fonamentalment la desconeixença de la seva biologia i la situació preocupant de la qualitat de les aigües humides europees. Per tal de recuperar aquest ocell, l'autor de l'estudi proposa «la possibilitat de cria a l'Albufereta de Pollença i al prat de Son Bou, la necessitat de protecció efectiva de les zones humides de les Balears i la necessitat d'iniciar urgentment un pla de recuperació de l'espècie».

Per Vicens, la gestió amb herbívors va ser clau per a la recolonització d'aquesta espècie a l'Albufera. La situació crítica per tot Europa i Espanya d'aquest ocell, de gran mida, fa pensar que Mallorca podria convertir-se en un lloc fonamental per iniciar la seva recuperació, tenint en compte els exemplars que hi ha.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.