algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
19°

El 31 de desembre serà un altre cop la festa de Palma i dels nacionalistes

Cort celebrarà l'Estendard amb l'atorgament dels premis il·lustres dijous 31

Un any més, l'arribada de Jaume I a Mallorca torna a ser commemorada per la ciutat de Palma. Així ho varen presentar ahir el baltle de la ciutat, Joan Fageda, acompanyat per la regidora de Cultura, Carme Feliu. Ambdós destacaren els actes prevists per la revetla popular de la Conquesta a la plaça Espanya i presentaren el programa del 31 de desembre, dia en què tindrà lloc la processó reial i l'atorgament del premis de distinció. Es farà fill il·lustre de la ciutat Francesc de Borja Moll, fill adoptiu Llorenç Bisbal i es lliuraran les tres medalles d'or a Teodor Úbeda, Pere Antoni Serra i Remígia Caubet.

De la seva banda, el PSM celebrarà el 31 de desembre com a Diada de Mallorca en solitari. Mentre, Fageda i Feliu coincidiren a dir que es tracta d'una festa per recordar i reproduir la data del 1229, any en què Jaume el Conqueridor va penetrar a l'Illa tot entrant per la porta de Santa Margalida, on ara hi ha l'Hospital Militar. Aquesta fita històrica es commemora, des del segle XVII amb la coneguda festa de l'Estendard, una cerimònia presidida pel batle de Palma i que enguany comptarà amb el pregó de Baltasar Porcel, demà a les vuit del vespre en la festa de revetla de la conquesta.

L'acte institucional de la corporació local comença amb la festa de la revetla de la conquesta, a la plaça Espanya, on s'espera segons la representant de Fepae, Soledad Soravia, la participació d'entre 5.000 i 6.000 ciutadans.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.