muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 8.69°
13°

Un milenar d'immigrants en situació irregular cerca feina a Mallorca

Segons el Consell, mai no s'havia arribat a una xifra tan alta els darrers anys

Al voltant d'un milenar d'immigrants viuen, segons el Consell de Mallorca, en situació irregular a Mallorca mentre cerquen una feina que pugui normalitzar la seva estada a l'Illa.

Si es confirma aquesta xifra, suposaria la més elevada dels darrers anys.
Les raons de l'increment de la immigració al·legal a l'Illa serien bàsicament dues: per una banda, les bones perspectives de feina que en el darrer bienni viu el conjunt de l'arxipèlag balear, la qual cosa fa que siguin molts els ciutadans extraeuropeus que iniciïn la seva odissea particular. De l'altra, l'arribada de magribins procedents de Ceuta i de Melilla després que el Govern central decidís permetre la seva circulació per tot el territori estatal per tal «d'alleugerir» la situació en aquestes dues ciutats.

Quant als tipus d'immigrant que es troben en estat d'irregularitat, tant es pot trobar aquella persona que ja ha arribat a Mallorca sense els papers adients (permís de feina, dret d'asil, permís de residència...) com el treballador a qui una vegada se li ha exhaurit el seu permís roman en aquesta terra amb l'esperança de poder renovar el seu estatus.

En una situació un poc més estable, encara que també amb un seguit de problemes, es troben els més de cinc mil ciutadans extracomunitaris que, de moment, compleixen els requisits imposats per la llei d'estrangeria.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.