algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

Les urbanitzacions des Pujol i de Regana, reptes que el CIM no ha resolt

L'hotel de Branson a Banyalbufar i el PGOU d'Andratx també estan enlaire

Les urbanitzacions des Pujol i del cap de Regana, el projecte hoteler de Richard Branson a Son Bunyola i el pla general d'ordenació urbana d'Andratx són els grans temes pendents del Consell Insular de Mallorca d'aquí a la fi de legislatura, un cop que aquesta setmana ja han tancat qüestions de la transcendència de la revisió del Pla general d'ordenació urbana de Palma, els criteris del Pla territorial de Mallorca i el projecte pressupostari per al 99.

En el cas de la urbanització des Pujol, ubicada al terme municipal de Santanyí, hi ha pendent un recurs interposat pel PSM en considerar que el projecte no acredita l'abastiment d'aigua. En aquest moment, s'està a l'espera que acabin els estudis i després se sotmetrà a aprovació en el ple del CIM. Des del PSM no es veuen clares les anàlisis d'aigua que es varen realitzar per la Conselleria de Sanitat amb uns resultats de salinització inferiors als que, segons aquesta formació, tenen els pous de la Taulera i de Can Goet, que són els que han d'abastir d'aigua la urbanització.

Com en el cas des Pujol, la urbanització del cap de Regana tampoc no està afectada per les moratòries urbanístiques, però es podria veure paralitzada si no se subsanen les deficiències que també s'han detectat en el subministrament d'aigua.

Tant una urbanització com l'altra han estat fortament rebutjades i criticades per l'organització ecologista GOB, que en reclama la seva suspensió.

Cohesió

El Pacte de Progrés ha aconseguit tancar en la darrera setmana qüestions tan importants com el PGOU de Palma, els criteris del Pla territorial de Mallorca o els pressuposts del 99 sense trencar la imatge cohesionada dels últims mesos.

De ben segur, l'equip de govern intentarà esquivar d'aquí a les eleccions tots aquells temes que puguin minvar els «èxits» d'imatge assolits, encara que hi continua havent sobre la taula projectes urbanístics a resoldre i que difícilment es podran deixar de banda. A priori, però, sembla que les grans proves de foc ja han passat.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.