cielo claro
  • Màx: 29°
  • Mín: 21°
21°

El Govern culpa el MEC de la falta de places del futur institut de Sineu

El director de Planificació diu que més endavant s'ampliarà

El director general de Planificació i Centres, Rafel Bosch, atribueix l'errada de planificació del futur institut de Sineu al Govern de Madrid. «L'errada de planificació la va cometre tant l'Ajuntament de Sineu com el MEC (Ministeri d'Educació i Ciència) perquè el Govern balear encara no havia rebut les transferències en Educació quan es gestionà el nou institut. Els tràmits acabaren el 1997 i nosaltres vàrem rebre les competències l'1 de gener de 1998».

Amb aquestes paraules el director general de Planificació no feia més que treure la responsabilitat a l'Executiu balear, que ara rep les crítiques per part de les APA del Pla de Mallorca. Cal recordar que fa just una setmana, concretament dijous a la nit, el passat dia 17, les associacions de pares del Pla varen donar a conèixer el seu temor davant el fet que el nou institut de Sineu, quan obri les portes el proper curs ja no disposi del suficient nombre de places escolars per atendre la demanada existent. L'institut de Sineu comptarà amb 12 aules de secundària i altres quatre de batxillerat, «fins a segon de batxillerat perquè els tercers es faran als mateixos centres que ara», explicà Bosch.

Aquesta retallada la donarà a conèixer la Conselleria d'Educació durant el primer trimestre de l'any vinent, segons explicà Bosch. Perquè resulta que ara són 14 municipis de la Mancomunitat que varen posar de manifest la seva intenció d'enviar els seus alumnes al nou centre. Aquest extrem ha estat confirmat pels pobles de Sineu, Ariany, Montuïri, Sant Joan, Lloret, Maria de la Salut, Llubí, Petra, Santa Eugènia i Vilafranca. Només Algaida, Porreres, Sencelles i Costitx no feren cas de la convocatòria i continuaran enviant els al·lots als centres actuals.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.