cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 20°
20°

Els municipis saturats no podran donar llicències per a noves urbanitzacions

Les DOT els obligarà a esgotar el sòl que tenguin dins les zones ja construïdes

85110
Qui sobrepassi el sostre de les directrius tindrà restriccions.

Les directrius d'ordenació del territori (DOT) que el Parlament balear ha d'aprovar abans que acabi l'actual legislatura obligaran els municipis amb un creixement desmesurat a consumir la totalitat del sòl urbà "sobretot el construït" inclòs dins el seu nucli abans de concedir noves llicències per a la construcció en el terme municipal.

Les directrius d'ordenació del territori marcaran un límit a l'extensió del sòl urbà i urbanitzable de cada municipi de les Balears. Aquells ajuntuments que, en el moment de l'aprovació de les DOT, ja hagin arribat a aquest sostre, seran obligats a aprofitar l'espai construït dins el seu nucli abans de permetre nous desenvolupaments.

En principi, es preveu que aquesta limitació afecti, entre altres, els municipis de Calvià, Alcúdia, Marratxí i Santa Maria, mentre que es considera modèlica la situació d'Artà i de Campos, per exemple.

Els plans territorials parcials, d'acord amb els criteris de les DOT, hauran de revisar la classificació del sòl urbanitzable dels municipis. L'objectiu és proposar en cada cas el redimensionament que es consideri necessari.

Per a això, es tindran en compte les propostes de model territorial amb relació als diferents nuclis urbans.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.