algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 23°
25°

El CIM aprova els pressuposts, el PGOU de Palma i el pla territorial

Aquesta institució aconsegueix acabar l'any amb tots els projectes clau despatxats

El Consell de Mallorca enllestí ahir dematí en menys de quatre hores l'aprovació dels pressuposts per al 99, dels criteris del pla territorial de Mallorca i de la revisió del pla general d'ordenació urbana (PGOU) de Palma. El vot favorable d'Esquerra Unida permeté que l'equip de govern del Pacte de Progrés aconseguís la majoria perquè prosperassin els dos primers projectes, mentre que l'abstenció del PP va ser la clau per poder donar el vistiplau a la reforma del PGOU de Palma.

En el ple extraordinari d'ahir s'agilitaren al màxim els torns de rèpliques i contrarèpliques amb l'objectiu d'acabar a les dues i mitja, l'hora en què estava previst el brindis de Nadal amb els funcionaris del CIM.

Certament, tot estava ja pactat, encara que tots els grups de consellers aprofitaren per posicionar-se de nou davant tres temes clau per a aquesta insititució com són la definició pressupostària, la territorial i el punt i final a una polèmica i important revisió del planejament urbanístic de Palma.

El primer torn va ser per als pressuposts, que per primera vegada en aquesta legislatura s'aproven abans que acabi l'any. El president de la Comissió d'Hisenda, Antoni Pasqual, defensà un projecte dotat amb 15.275 milions de pessetes "un 13% superior al de l'actual exercici" i que definí com a «centrat, moderat i que confirma la bona gestió de l'equip de govern».

En el ple extraordinari d'ahir també sortí endavant la llarga i difícil revisió del PGOU de Palma. S'hi introduïren algunes esmenes tècniques i EU insistí en els dubtes jurídics que presenta el text finalment aprovat, per la qual cosa segons aquesta formació es poc convertir en una font de recursos contenciosos administratius.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.