lluvia ligera
  • Màx: 24°
  • Mín: 21°
21°

El taller de restauració del Bisbat recupera 60 obres cada any

100274
Els restauradors procuren intervenir a la peça tan poc com poden. | P. Bota.

Cada any el Taller de Conservació i Restauració de Béns Culturals del Bisbat de Mallorca recupera entre 50 i 60 obres d'art que pertanyen tant al patrimoni artístic eclesiàstic com a altres entitats i també particulars.

Les principals especialitats són la restauració de pintura de cavallet, la pintura mural, els retaules, l'escultura, la pedra i la fusta.
El taller del Bisbat ja és major d'edat. Enguany acaba de complir 18 anys des que el bisbe de Mallorca, Teodor Úbeda, impulsàs la seva creació. El motiu era conservar el patrimoni artistic de l'Església. A la primera època la restauració hi col·laboraven voluntaris, ja que a les Illes a penes hi havia professionals que es dedicaven a aquesta feina. Des de fa uns anys el Taller del Bisbat és integrat per professionals i segons explica la seva directora tècnica, Antònia Reig, econòmicament «funcionam de forma autosuficient».

Actualment es compta amb cinc professionals procedents de diverses escoles de la Península. Per Reig aquesta disparitat de procedències «atorga al taller un tarannà obert i de debat. L'element principal és la peça que s'ha de restaurar, per sobre d'individualitats, i és per això que el treball en equip és primordial. La restauració és un treball multidisciplinar que conté art, història i ciència».

Els restauradors tenen per norma general intervenir la peça el mínim possible. «D'aquesta manera es conserva la seva entitat històrica», comentà Reig.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.