algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
26°

La cimera dels governs balear i català tindrà lloc a Menorca

Ambdós executius col·laboren estretament en ocupació i finançament

La cimera entre els governs Balear i el de Catalunya se celebrarà a Menorca per primera vegada en història dels encontres periòdics entre els dos executius.

Com va avançar Diari de Balears, aprofitant una visita del president de Balears a Catalunya, Jaume Matas i Jordi Pujol mantingueren dijous un encontre de caràcter privat per perfilar la cimera del 13 de gener Menorca, que pot coincidir amb la cessió al Govern balear del material de TV3 que la Generalitat té en aquesta Illa i a la d'Eivissa.

A més d'aquest tema, en la cimera se n'acararan d'altres relacionats bàsicament amb les conselleries d'Economia i la de Treball.
Els dos executius mantenen des de fa temps una estreta col·laboració en temes d'ocupació i de fet, el model català és el que s'aplicarà a les Balears. Així mateix, la problemàtica del finançament autonòmic és una altra de les qüestions en què el Govern balear i el de la Generalitat de Catalunya solen mantenir postures relativament apropades.

Durant la conversa que mantingueren dijous els presidents Jordi Pujol i Jaume Matas, el primer va expressar al segon la seva preocupació per la situació lingüística al País Valencià, on el retrocés en l'ús del català va acompanyat d'un fort moviment secessionista, que Eduardo Zaplana no sabut o no ha pogut resoldre de moment d'una manera satisfactòria.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.