cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
24°

Els veïns no volen cendres de Son Reus a la gravera

L'empresa té un acord amb Tirme per utilitzar-les per fer material de construcció

Els veïns de la zona on es troba ubicada la gravera de can Ferrà no volen que el recinte serveixi d'abocador de les cendres de Son Reus.
L'empresa que explota actualment aquesta gravera, Tubos Fiol, manté un acord amb Tirme per traslladar 70 tones de les cendres de Son Reus (l'equivalent a quatre camions plens de sacs d'aquest material) per experimentar sobre la seva reutilització com a material de construcció.

L'experiència pilot consisteix a reutilitzar el producte resultant del tractament de les cendres i residus que produeix la incineradora de Son Reus.

Aquest procediment s'utilitza a diversos països d'Europa i l'empresa mallorquina Tubos Fiol està interessada a posar-lo en marxa a Mallorca. Els veïns de la zona estan assabentats d'aquest conveni que té Tirme amb l'empresa Tubos Fiol, però asseguren que no volen saber res d'experiments. «El que nosaltres no volem és que ens duguin les cendres de Son Reus perquè sabem que això ens pot perjudicar».

Els veïns controlen diàriament si veuen algun moviment que faci sospitar de l'abocament d'aquestes cendres. «Cada dia controlam si es traslladen els camions a la gravera, però fins el moment no hem vist res d'anormal».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.