algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

L'edifici que va adquirir l'Ajuntament per traslladar-hi la seu és il·legalitzable

El PSM acusa l'equip de govern de malgastar els doblers públics amb la compra de l'immoble Convent Centre

102934
El polèmic edifici.

L'edifici Convent Centre que va adquirir l'Ajuntament de Manacor per traslladar-hi les dependències municipals és il·legal i il·legalitzable.

Aquest immoble es va construir, inicialment, per instal·lar una luxosa tenda de mobles, però, per una qüestió d'impagaments, va passar a ser propietat d'una entitat bancària. Posteriorment, ara fa tres anys, va ser adquirit per l'Ajuntament de Manacor amb la finalitat d'instal·lar-hi la casa consistorial.

L'exbatle, Bartomeu Rosselló (PP), va ser l'encarregat d'agilitzar la compra de l'immoble, que, tal com ja informaren els tècnics municipals al seu dia, es trobava fora d'ordenació a causa d'un excés de volum.

Aquesta adquisició va ser presentada als veïns i als grups de l'oposició com una autèntica «ganga», en paraules de l'exbatle Rosselló, qui va explicar que s'havia aconseguit adquirir l'immoble per uns 80 milions de pessetes quan el seu cost real era molt superior.

Una ganga costosa

Els grups de l'oposició (PSM, PSOE i AIPC) ja varen advertir al batle Rosselló que la ganga podria no ajustar-se a la realitat i es mostraren en contra de tancar una operació que, al llarg d'un temps no molt llunyà, podria resultar molt més costosa a les arques municipals.

La portaveu nacionalista, Maria Antònia Vadell, ha criticat que «és la beneitura més grossa que ha fet l'Ajuntament. Ha malgastat els doblers públics per adquirir un edifici que, per la seva actual configuració, és il·legal i il·legalitzable».

Els tècnics i juristes del departament d'Urbanisme de l'Ajuntament de Manacor han reconegut que el trasllat al nou edifici no es pot dur a terme, de moment, perquè encara continua sent il·legal.

I ara què?
El primer que hauria de fer un polític quan governa és agafar consciència que cada cosa que faci anirà en benefici o perjudici del poble. Però gairebé mai sol ésser així. L'equip de govern va tirar endavant una operació de compra d'un immoble, sabent i, a més, amb les advertències dels tècnics municipals, que l'edifici era il·legal. Degueren creure, els membres que governen Manacor, que tenint el poder ho podien arreglar fàcilment, però els ha sortit a l'inrevés. I ara, que?

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.