algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

La xarxa d'aigua potable del poble pateix fuites diàries de 700.000 litres

Es perd el 40 per cent del cabal a causa dels trencaments de la canonada

La xarxa d'aigua potable de Felanitx perd 700.000 litres cada dia per les fuites que es produeixen a les canonades. Això suposa el 40 per cent del cabal que cada jornada s'extreu dels pous del poble. Segons va explicar el batle de Felanitx, Miquel Riera (PSOE), setmanalment els operaris encarregats del manteniment han d'adobar una mitjana de quinze avaries pel trencament de la canonada.

El delegat municipal d'aigües, Antoni Grimalt (CB), va explicar que «el principal problema que tenim són les unions de canonades que tenen més de 50 anys i estan fetes amb un sistema molt antic mitjançant gomes. Quan aquestes es deterioren llavors l'aigua es perd en grans quantitats».

Grimalt també apuntà que l'única solució per evitar aquests problemes és instal·lar una nova xarxa, ja que en un mateix carrer s'han arribat a detectar entre tres i quatre problemes diaris.

El batle Miquel Riera es mostrà molt preocupat per aquest problema de les fuites d'aigua i carregà amb contundència contra el Govern balear. «Resulta que el pla Mirall del Govern només permet fer embelliment de carrers i places, llavors ens trobam que tenim el poble molt ben arreglat per fora i les canonades un desastre. Això demostra que el pla Mirall és una operació d'imatge. El que interessa a la gent és tenir les infraestructures bàsiques, com l'aigua potable i el clavegueram, en condicions».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.