cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 19°
19°

L'economia balear creixerà enguany quasi el doble que la mitjana estatal

El boom de la construcció s'apunta com la primera causa de l'espectacular ritme de producció

L'economia de les Balears creixerà enguany molt per sobre la mitjana estatal segons les dades que presentà ahir Sa Nostra. Així, es preveu que al final d'any es pugui confirmar un creixement de més de 5 punts, quan la mitjana serà del 3'2. Per tant, l'empenta econòmica illenca quasi dobla la de l'Estat.

Aquest desenvolupament ha suposat una acceleració al sector de la construcció que serà gairebé impossible de mantenir als propers anys.
L'entitat financera presentà ahir amb Banca Catalana els estudis Evolució Económica Illes Balears 1997 i 25 anys d'evolució econòmica a les Balears. L'acte fou presidit pel ministre d'Indústria, Josep Piqué i el president de la Comunitat Autònoma, Jaume Matas.

El director de l'obra Social i Cultural de Sa Nostra i director executiu de la publicació, Miquel Alenyà, atribuí aquest creixement a la demanda de la inversió productiva per una banda i al notable increment del turisme per l'altre.

Des del punt de vista financer, l'economia balear obtindrà un superàvit equivalent a un 11 per cent del PIB, el que suposa 250.000 milions de pessetes, 50.000 més que l'any passat, on s'arribà al 9 per cent del PIB.

Circumstància aquesta darrera que contribuirà de manera decisiva a fer que l'Estat espanyol assoleixi enguany un increment zero del seu dèficit exterior.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.