cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 21°
27°

Cort haurà d'anar al jutjat per l'esbucament de l'edifici d'Olis Balle

Arca ha denunciat la corporació per delictes contra el patrimoni

La Comissió de Patrimoni de l'Ajuntament de Palma haurà de respondre davant els tribunals per permetre esbucar, el 26 de setembre passat, Can Segura, l'antic magatzem d'Olis Balle de la plaça d'Espanya. L'Associació per a la Revitalització dels Centres Antics (ARCA) presentà dilluns en el jutjat d'Instrucció la denúncia en què imputa delictes contra el patrimoni a la corporació per presumptament no protegir de manera adequada un edifici de valor històric i cultural.

Les penes contemplades en el Codi Penal vigent per situacions com aquesta assoleixen entre sis i tres anys de presó, multes addicionals i inhabilitació professional.

El president d'Arca, Pere Ollers, ha firmat la denúncia que es presentà, en què es recorda que l'edifici era objecte de la «catalogació municipal, com es pot deduir de la fitxa de Catàleg (recollida en la revisió del PGOU actual)», en la qual es reflecteix la protecció que el mateix Ajuntament argumentava.

En no tenir-se en compte aquest paràmetre, afirma Ollers, «s'han produït de manera clara danys irreparables en el patrimoni històric de Palma, danys de valor important i quasi diríem que incalculable».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.