algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

Mossèn Pere Xamena i Fiol serà proclamat fill predilecte de la localitat

L'historiador felanitxer mossèn Pere Xamena i Fiol serà proclamat ben aviat fill predilecte de la localitat.
La proposta de la seva proclamació ha sortit, per unanimitat, de la junta directiva del Centre Cultural de Felanitx i va ser presentada a l'Ajuntament perquè iniciàs el procés de tramitació.

El batle de Felanitx, Miquel Riera (PSOE), signarà demà dilluns el decret pel qual s'anomena el jutge instructor i secretari que instruiran l'expedient per justificar l'important feina en el món de la investigació històrica realitzada per Pere Xamena.

Una vegada elaborat l'expedient serà duit a la sessió plenària perquè sigui debatut. El batle Riera ja ha mantingut contactes amb els portaveus del Partit Popular, Convergència Balear i membres del grup socialista i donaran suport a aquesta distinció envers la figura i tasca realitzada per mossèn Xamena.

Pere Xamena Fiol va néixer a Felanitx l'any 1918. Estudià al Seminari conciliari de Sant Pere i s'ordenà prevere. Fou professor del Seminari i de l'Escola de comerç. Des de 1963 és el director de la Fundació Cosme Bauçà de Felanitx, de la qual ha organitzat el museu i la biblioteca. El mateix any fou nomenat arxiver municipal i cronista de Felanitx.

De la seva producció en destaca la Història de Mallorca, Història de Felanitx i altres. És col·laborador habitual del setmanari Felanitx i de la Gran Enciclopèdia de Mallorca.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.