nubes
  • Màx: 16.96°
  • Mín: 11.11°
16°

El museu marítim ocuparà 3.000 metres quadrats en la reforma del moll Vell

Cort té redactat l'avantprojecte d'estatuts del consorci que gestionarà les sales

El museu marítim ocuparà una superfície de 3.000 metres quadrats en la reforma del moll Vell, segons el plec de condicions que aprovà dijous la Comissió Tècnica de l'Autoritat Portuària de les Balears.

L'Àrea de Cultura de l'Ajuntament de Palma, segons persones de l'entorn de la Corporació, té enllestit des del mes de juny l'avantprojecte d'estatuts per al Consorci que gestionarà les sales.

Encara que el plec de condicions referent a la reforma fa obligatòria la presència del museu, no n'especifica la ubicació. De tota manera, hem de destacar que l'actual edifici d'Autoritat Portuària s'adapta als paràmetres de superfície assenyalats, mentre que diverses entitats han reiterat la demanda que s'ubiqui a l'antic edific de la Transmediterrània.

La construcció de l'ens portuari data de l'any 1935 i s'inclou entre les que han de restar en peu en efectuar-se les obres. L'avantprojecte elaborat per l'Àrea de Cultura bateja les sales com «Museu Marítim de Palma», i no de Mallorca o del conjunt de l'Arxipèlag, això no obstant, es planteja amb mires àmplies perquè «pugui esdevenir com a testimoni, al llarg del temps, de la vinculació de les Illes Balears amb el medi marítim». El membres fundadors del Consorci seran el Govern balear, l'Ajuntament de Palma, el Consell Insular de Mallorca i l'Autoritat Portuària de les Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.