algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 18°
18°

Dos anys de presó per a un home que intentà violar la seva esposa

Les agressions sexuals es produïren a Palma en el mes d'abril de 1996

Francisco Martínez Santos, de 39 anys, ha estat condemnat a dos anys de presó per haver intentat violar la seva esposa, amb la qual es trobava separat, en un pis de Palma. La víctima rebrà una indemnització de dos milions de pessetes pels danys morals soferts. L'Audiència ha absolt l'acusat d'un delicte continuat d'agressió sexual que havia sol·licitat l'acusació.

Segons explica la sentència, els fets es produïren el mes d'abril del 96. El matrimoni, que té dues filles, s'havia separat en el 94 i l'home començà a visitar el domicili de la perjudicada per veure les menors. El comportament de Francisco Martínez millorà i la seva esposa el deixava quedar a dormir en llits separats. A partir del març del 96 era freqüent que l'acusat passàs les nits en la casa de la dona.

El 15 d'abril, l'individu proposà a la seva esposa mantenir relacions sexuals, però ella s'hi negà. Després de certa insistència, es consumà la relació tot i que la sentència indica que es realitzaren encara que ella no les volia mantenir. La dona explicà en el judici que no denuncià aquest fet perquè «ningú no em faria cas».

Dos dies més tard, Francisco Martínez tornà al pis de l'afectada i insistí en les relacions sexuals. En aquesta ocasió ella s'hi negà i l'acusat l'agafà pels cabells, l'arrossegà fins l'habitació i allà intentà violar-la, tot i la forta resistència de la víctima. Aquesta pogué escapar i demanà ajuda als veïns, que no obriren la porta. L'acusat l'obligà a entrar de nou dins el pis i començà a recollir documents personals d'ella.

En aquell moment passava un camió de recollida de fems d'Emaya i la víctima sortí al balcó per sol·licitar auxili. Els operaris sentiren els crits i avisaren la Policia Local de Palma. Una patrulla arribà al lloc dels fets i trobaren l'individu quan baixava les escales amb dues bosses amb roba i documents. Després d'una petita conversa amb els agents, Francisco Martínez fou detingut.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.