muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 8.69°
13°

El PP bloqueja la discussió parlamentària sobre la nacionalitat històrica de les Balears

PSM i UM consideren que els conservadors mantenen una posició «sucursalista»

El Parlament balear no demanarà al Senat que es mantengui el reconeixement de nacionalitat històrica per a les Illes Balears. Almanco durant aquest període de sessions.

El Partit Popular, amb l'oposició dels altres grups parlamentaris, impedí que aquesta proposició no de llei, presentada pel PSM per la via d'urgència, fos discutida en el ple de la setmana que ve.

La portaveu popular, Maria Salom, justificà el vot del seu grup en la Junta de Portaveus dient que el ple de la setamana que ves estava massa atapeït perquè s'hi inclogués la proposició dels dos partits nacionalistes. PSM i UM, en un comunicat conjunt digué que la posició del PP ha demostrat que «continua sent una sucursal del Partido Popular de España, que no s'ha adaptat encara al nou marc institucional de l'Estat de les Autonomies i que demostra no tenir cap capacitat de defensar una autèntica opció política diferencial respecte de Madrid». A més demostra que «arrossega la vella tradició sucursalista dels partits dinàstics, caciquils i sotmesos de l'època de la Restauració».

Segons els grups PSM i UM, «la negativa del Partit Popular respon a la necessitat d'evitar un debat on hagi de posicionar-se sobre un tema sobre el qual el seu partit a Madrid ha dit no».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.