nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

El PSM es veu en el Govern per «l'esgotament biològic del PP»

Els nacionalistes tancaren el Congrés amb la confiança del relleu progressista

68498
El nou secretari general del PSM, Mateu Morro, acompanyat de Serra i Sampol.

El «despertar social» que es viu a Mallorca i la consolidació del PSM situen aquesta formació política com una «alternativa real de Govern» en un context que obre la possibilitat d'un «canvi històric a les Balears». Així ho proclamà ahir Mateu Morro després de ser elegit nou secretari general del PSM-Entesa Nacionalista de Mallorca.

A l'acte de cloenda del XIV Congrés del PSM, Morro insistí en els «símptomes esperançadors» que es viuen en l'actualitat «d'acabar amb el predomini conservador que patim des de l'any 83». En aquest sentit, afegí que «l'esgotament del PP és una realitat quasi biològica» que es constata en la seva «inoperància i divisió interna».

La forta crítica als populars illencs no acabà aquí. Morro els acusà de «parasitar les institucions», els qualificà de «carcassa podrida» i assegurà que «tota la cosmètica del món no basta per evitar que el sector promotor acabi per imposar les seves directrius» en la política governamental dels conservadors. Així mateix, atribuí a la seva acció de govern el sentiment anticatalà.

Davant d'aquesta situació, Mateu Morro posà en relleu la creixent implantació i valoració del seu partit així com l'experiència «molt positiva» del Pacte de Progrés que governa el Consell de Mallorca com a factors que obren la «possibilitat» d'acabar amb el domini del PP al Govern balear.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.