muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

Un veler de Greenpeace transporta a Mallorca un bosc per repoblar la Trapa

Demà arriba a Palma el vaixell «Zorba» amb els planters per a la reforestació

L'organització ecologista Greenpeace transporta en el veler Zorba prop de 1.000 arbusts procedents de Catalunya fins al port de Palma per tal de desenvolupar la tasca de revitalització forestal a la finca andritxola de la Trapa.

Aquesta aventura s'inclou dins del projecte forestal de Greenpeace anomenat «Posant arrels» amb què l'organització pretén restaurar i recuperar els ecosistemes forestals de Mallorca.

El Zorba, que salpà ahir a vespre cap a Mallorca, arribarà demà dia 23, justament en el Dia dels Boscs Autòctons, dia en què l'ONG celebrarà el futur bosc que es restaurarà a la Trapa, amb l'aportació d'un miler d'unitats de més de vuit varietats diferents.

El representant de l'organització, Miguel Àngel Soto, explicà que, «amb aquest projecte de reforestació pretenem demostrar la viabilitat de recuperar l'ecosistema forestal amb espècies autòctones i amb tècniques toves de baix impacte».

Vivers

Així com explicà Miguel Àngel Soto, per repoblar amb plantes autòctones els boscs illencs s'ha hagut de d'anar fins a Girona perquè tot sembla indicar, que els vivers a Mallorca són precaris. En total s'han adquirit 231 alzines, 210 ullastres, 69 coscolles, 57 aladerns negres i 57 blancs, 70 espins negres balears, 69 ginebrons de niera i 57 olivelles. Els costs d'aquesta adquisició vegetal van a càrrec del fons de Greenpeace, que els socis paguen a través de quotes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.