algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
15°

Can Planes obrí les portes al poble

El president Jaume Matas fou l'encarregat d'inaugurar el nou centre cultural

Ben de pinte en ample s'obriren ahir les portes del nou centre cultural de can Planes, en una inauguració oficial que es va caracteritzar, per damunt de tot, pel seu caràcter festiu. Així, l'Ajuntament va convocar els poblers a l'acte amb un cercavila que acabà en el Casal.

El president del Govern, Jaume Matas, i la presidenta del Consell Insular, Maria Antònia Munar, encapçalaren, juntament amb el batle de sa Pobla, Jaume Font, la llista d'autoritats que assistiren a tan especial celebració. No hi faltaren tampoc els consellers de Turisme, José María González Ortea, i d'Educació, Manuel Ferrer, partíceps a través de les seves respectives conselleries d'impulsar financerament el projecte.

Tot i això, emperò, no va ser un polític qui encetà l'acte, sinó el director del casal, Ramon Molina, que elogià l'important paper que pot tenir en el futur de la cultura poblera aquest nou espai.

El batle Font volgué ressaltar que can Planes ha de ser un centre viu, que s'obre a la gent com un lloc d'encontre i d'unió. Font creu que el centre serà un important focus d'atracció turística, sense oblidar que és un espai per a tots els mallorquins.

El president Matas destacà la important aposta que es va fer des de les institucions pel centre i indicà que el Govern continuarà donant el seu suport per consolidar el museu. Després dels discursos de rigor es va passar al jardí del casal, on es va descobrir una placa commemorativa de l'acte.

Però com que no es pot inaugurar un edifici sense conèixer-lo amb profunditat, la direcció del museu va guiar les autoritats en un extens recorregut per les dependències del museu. Així es visità a la planta baixa el museu d'art contemporani, que inclou obres adquirides per l'Ajuntament amb els doblers procedents de les subhastes de les successives trobades de pintors de sa Pobla. No hi falten quadres de Tano Pomar, Ferran Pizà, Manuel Mompó o Carles Mensa, entre molts d'altres.

Al primer pis, s'hi troba el museu de la jugueta, on romandrà almenys un mínim de deu anys una impressionant col·lecció formada per més de 4.000 juguetes antigues pertanyents al fons privat Ton Boig. El museu de can Planes emperò vol ser molt més. Així, en un futur hi haurà un espai per a tallers d'experimentació artística que no només seran emprats per professionals sinó també per escolars.

La inauguració acabà al carrer amb una festa en la qual no hi faltà cava ni música.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.