algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
17°

Els operaris de Gesa diuen que la fuita del Cappuccino era «important»

Els empleats adobaren la canonada un mes abans que es registràs l'explosió

La titular del jutjat d'instrucció número 10 de Palma va escoltar ahir les declaracions dels tres operaris de Gesa que intervingueren en les reparacions que s'efectuaren a la zona del Cappuccino abans de la deflagració del 27 de setembre.

Els declarants indicaren que a uns seixanta centímetres de la vorera del carrer es reparà una fuita de gas «important», en la qual es podia sentir un intens renou característic de la sortida d'aire a pressió. Aquesta avaria fou reparada el 20 d'agost passat en el carrer de Monsenyor Palmer i per detectar-ne el punt exacte s'utilitzà aigua amb sabó, fet que provocà l'aparició de bombolles. Els mateixos operaris varen reconèixer que els mètodes usats en la localització de desperfectes són rudimentaris.

El punt reparat es trobava en una de les anelles que uneixen els extrems d'una canonada i es va fer ús d'un motle de pasta per solucionar-ho. Després de verificar que no sortia gas s'acabaren les tasques de revisió.

Un dels tècnics de Gesa que acudí al lloc dels fets després que s'hagués registrat la deflagració indicà que, encara que es tallà tot el subministrament de gas de la zona, els aparells detectors no trobaren rastres de gas ni en el mateix local ni en els voltants.

Els empleats del Cappuccino afirmaren que Gesa no va fer cas de tots els avisos que es produïren de presència de gas en la zona. Encara que la companyia de gas tan sols accepta que s'efectuaren dues telefonades, els declarants afirmaren que se n'alertà en almenys cinc ocasions més Gesa i la Policia.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.