algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Llorenç Huguet qualifica de «bluf» el projecte de campus privat

El rector de la UIB insta l'Administració a investigar què hi ha darrere l'operació

El rector de la Universitat de les Illes Balears (UIB) no dóna gaire credibilitat al projecte de campus privat de la promotora Maioris Décima. «Jo diria que és un 'bluf' "asseverà ahir", el dia que sigui un projecte amb cara i ulls, ens ho creurem».

Com informàrem ahir, la constructora Maioris Décima, presidida per Xavier Cabotà, assegurà que invertirà 10.000 milions de pessetes en un espai universitari en un solar de quasi 90.000 metres quadrats de la carretera del cap Blanc, dins el terme de Llucmajor. «I diuen que tindran menys de 3.000 alumnes "ironitzà el rector", a nosaltres ens sobrarien molts de doblers».

Huguet recordà que ni ells ni la Conselleria d'Educació han rebut l'anunci «sense que s'especifiqui quins estudis s'impartiran ni qui els farà, cosa que és com a mínim una frivolitat». El portaveu de la UIB incidí en les sospites urbanístiques que enterboleixen la qüestió. No li sembla desgavellat que tot acabi responent a una «excusa per requalificar uns terrenys» que abans eren rústics a través de la proposta d'interès social. El cas li semblà especialment greu quatre dies després de la manifestació del 12 de novembre, convocada pel GOB sota el lema «No més urbanitzacions».

El rector no descartà que ens trobem davant un cas de «publicitat enganyosa», encara que argumentà que no és la seva competència aclarir-ho o presentar-ho davant la Direcció General de Consum. En aquest sentit instà el Govern a fer les investigacions pertinents, ja no a través de la Conselleria d'Educació sinó de la de Foment.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.