algo de nubes
  • Màx: 19.99°
  • Mín: 13.1°
19°

La construcció d'una pista d'atletisme amenaça la torre dels Enagistes

Arca demana al Consell que aturi les obres

L'Associació per a la Revitalització dels Centres Antics (Arca) insta la Comissió de Cultura i Patrimoni del Consell de Mallorca que es paralitzin les obres que es duen a terme devora la torre dels Enagistes de Manacor per construir-hi una pista d'atletisme.

Arca argumenta que l'edifici està declarat Bé d'interés cultural a causa del seu altíssim valor historicoartístic. «Es pot dir que aquest monument constitueix un exemple únic dins l'arquitectura rural mallorquina, en tant que enllaça la tradició arquitectònica rural catalana i mallorquina».

Segons Arca, «la Llei de patrimoni historicoartístic, diu que tots els Béns d'interès cultural han de gaudir d'una àrea circumdant de respecte al seu voltant. Dins l'esmentada àrea, òbviament, no seran possibles les intervencions que minvin o malmenin el monument».

Arca considera que l'actuació que es du a terme «infringeix clarament el que disposa la Llei de patrimoni, car els escassos 25 metres de distància que hi ha entre els jardins de la Torre i les noves instal·lacions, de cap manera poden ser suficients per considerar-los una distància de respecte. És evident que el monument queda ofegat entre la carretera i la pista».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.