cielo claro
  • Màx: 19.4°
  • Mín: 9.32°
19°

Detingut a Eivissa el cap d'una xarxa europea que estafà 17.000 milions

Els acusats manipulaven aparells de telefonia per obtenir grans beneficis

105130
Els estafadors retiraven una protecció dels telèfons pe poder utilitzar-los arreu d'Europa.

Un individu de 30 anys identificat com C.L.M. i resident a Eivissa fou detingut dimarts passat per agents de la Guàrdia Civil com un dels responsables d'una xarxa internacional que es dedicava a realitzar estafes amb aparells de telefonia. El frau que han ocasionat ascendeix a 17.000 milions de pessetes, 12.000 dels quals han estat causats a les Hisendes Públiques de diversos països de la Unió Europea per no pagar l'IVA.

Segons confirmaren fonts de la Guàrdia Civil, el sospitós capturat a Eivissa és un dels dos «cervells» de la banda (l'altre ha estat localitzat a Alacant). Les policies d'Alemanya, Bèlgica i el Regne Unit, amb la col·laboració de la Guàrdia Civil, han detingut altres catorze persones en diferents punts d'Europa que estan vinculats al grup delictiu.

Setembre del 96 El mètode que utilitzaven per obtenir grans beneficis, i que començaren a realitzar-lo en el setembre del 96 és novedós a l'Estat espanyol tal i com informaren fonts del cas. Els estafadors adquirien aparells de telefonia, en la seva majoria mòbils, que estaven subvencionats i que tan sols es podien utilitzar en determinades xarxes. Llavors aconseguien retirar la protecció amb què compten els aparells i que s'anomena sim-lock per poder utilitzar els telèfons en qualsevol tipus de xarxa. En aquell moment eren venuts arreu d'Europa a preus molt superiors dels que havien estat adquirits anteriorment amb la subvenció.

Les empreses espanyoles involucrades en l'estafa són Telematic, Telémaco, Intercom España i Conserv 96. Segons les investigacions duites a terme, els acusats eren capaços de vendre cada setmana de tres a cinc mil aparells amb aquest sistema.

En el dispositiu per desarticular aquesta xarxa europea s'ha comptat amb la participació de 300 agents i s'ha anomenat «Operació Nòrdica». No es descarten noves detencions relacionades amb l'estafa a Alemanya.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.