nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
18°

L'Ajuntament aplicarà la informàtica per investigar els accidents de trànsit

El Reconstructor 98 mostra detalladament com es produeix una col·lisió

RAQUEL GIMENO Palma.
La Policia Local de Palma adquirirà un programa informàtic de reconstrucció d'accidents de trànsit, el Reconstructor 98, per complementar la seva tasca de control de la circulació vial. Aquest sistema és capaç de reproduir de manera virtual una col·lisió, des del seu inici fins al final, i permetrà als policies locals i perits delimitar amb major exactitud les responsabilitats. L'adquisició del programa de reproducció d'accidents suposarà un cost de 233.000 pessetes per a les arques municipals.

Així ho varen fer públic ahir el tinent batle de l'Àrea de Governació i regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Bauzà, i l'enginyer de Cesvimap, (Centre d'Experimentació i Seguretat de Mapfre) Juan Carlos Hernández, en el quarter de la policia local, al carrer de Sant Ferran. Bauzà manifestà respecte dels costs del Reconstructor 98 que «si el programa costàs dos milions el compraria igualment, perquè el més important és millorar la seguretat ciutadana».

Fins el dia d'avui, la majoria de les declaracions judicials per accidents de trànsit es resolen d'acord amb als atestats policíacs efectuats en el seu dia.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.