cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 15°
15°

El Congrés espanyol deixa que continuï l'extracció d'arena del fons marí balear

La majoria del PP en la Comissió de Medi Ambient del Congrés de Diputats rebutjà ahir els arguments d'EU en contra de les extraccions d'arena del fons marí de les Balears. Això vol dir que, per 21 vots a 18, se'n permetrà l'extracció de vuit milions de metres cúbics davant Santanyí i d'1'7 del nord de Mallorca.

La resolució frustrà la proposició no de llei de la formació d'esquerres, que defensà Presentación Ura, per paralitzar els expedients d'extracció per regenerar platges de l'Arxipèlag i de Castelló.

La majoria descartà a la vegada la petició, inclosa en la proposta, d'elaborar un estudi exhaustiu de les causes del deteriorament dels litorals objecte de regeneració i aplicar-hi solucions alternatives a l'alteració dels bancs d'arena.

«Ens preocupa l'impacte mediambietal en el fons marí», manifestà debades Ura. A més, recordà que les forces polítiques illenques estan en contra d'aquest tipus d'acció, així com els grups ecologistes tant de l'Arxipèlag com de Castelló. També advertí que el mètode de regeneració no és una solució de futur, perquè en no estudiar-se les causes de la degradació de les platges el fenomen es pot reproduir.

El diputat del Grup Popular Cristóbal Pons atacà els arguments d'EU perquè el projecte d'extracció davant Santanyí compta amb la declaració favorable d'impacte ambiental, informe que està en estudi en l'altre cas.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.