algo de nubes
  • Màx: 18.7°
  • Mín: 8.69°
18°

«Si ens tomen la plaça ens lleven el pa»

Els placers volen els seus llocs de venda malgrat que una sentència ordeni esbucar part del recinte

A la plaça de les Verdures no es parla de res més des que es va saber que una sentència del Tribunal Superior de Justícia de les Balears ordena a l'Ajuntament de Manacor executar l'enderrocament d'una part del recinte, arran d'una denúncia interposada per un particular per presumptes il·legalitats.

Els placers no estan gaire contents, sobretot, els que tenen el seu lloc de venda a la zona del recinte que s'ha de tomar. Malgrat que són conscients que l'Ajuntament no va actuar bé, consideren que ara «no som nosaltres els que hem de pagar-ne les conseqüències. Hem invertit molt per poder tenir el nostre punt de venda i si està malament, l'Ajuntament ho havia d'haver pensat abans de fer res».

Una de les solucions de què s'ha parlat tant en l'àmbit dels grups municipals com en el de carrer és la possibilitat de traslladar els punts de venda de la part del recinte que s'ha d'enderrocar als llocs que estan buits de la zona legal.

Aquesta mesura no és rebuda per tots de la mateixa manera. La majoria dels venedors afectats rebutgen anar a l'altra banda «perquè aquí hi tenim més espai». També consideren que no és positiu, ja que «cada vegada que hi ha canvis ho notam moltíssim perquè hi ha una gran baixada de vendes i això ens perjudica bastant».

Els pagesos, ja grans, són els més contundents. «Si ens lleven la plaça no sabem on anar. Podem entendre que la plaça pugui fer nosa a aquestes persones que no han viscut tant les etapes bones com les dolentes, però nosaltres sempre hem estat aquí i consideram que és un bé per al poble i que s'ha de conservar».

La falta d'aparcament és un dels problemes en què tothom coincideix. «Molta de gent no ve a comprar a la plaça perquè no hi ha aparcament. Les molèsties no són només per als que vénen a adquirir els nostres productes sinó també per a nosaltres mateixos, que moltes vegades no tenim on aparcar la furgoneta o el camió per davallar la mercaderia i traslladar-la a la plaça».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.