cielo claro
  • Màx: 17.04°
  • Mín: 10.56°
10°

El Govern inicia el reciclatge del sector sanitari per rebre les competències

S'impartiran classes de català als professionals dels col·lectius sanitaris

Un cop d'ull bastaria per adonar-se que el sector de la Sanitat Pública a les Illes és un dels més poc normalitzats. El castellà continua sent gairebé el llenguatge oficial únic entre els professionals d'aquest àmbit, així com el majoritàriament utilitzat per l'Administració sanitària i assistencial depenent de l'Insalud. Una realitat lingüística que el Govern balear vol començar a corregir, sobretot tenint en compte que en el decurs dels pròxims anys, encara no se sap exactament quants, està previst el traspàs de competències sanitàries de l'Administració Central a l'Autonòmica.

La primera iniciativa del Govern en aquest sentit, executada per la Direcció General de Política Lingüística, ha estat la signatura de convenis amb els diferents col·legis oficials que alberguen els professionals relacionats amb el sector, mitjançant els quals es pretén el reciclatge lingüístic d'aquests treballadors.

Fins ara, s'han signat ja els convenis amb els col·legis oficials d'Apotecaris, de Metges i de Biòlegs, mentre que l'acord amb el d'Infermeria està enllestit, i es firmarà pròximament, segons explicà Jaume Gil, director general de Cultura i Política Lingüística.

La segona tasca consistirà a impartir cursos de reciclatge per als treballadors no normalitzats. Aquests cursos tindran dos nivells diferents. El primer serà per al personal que no és catalanoparlant, i el segon és el nivell elemental. La intenció darrera és que aquests treballadors puguin després continuar el reciclatge i presentar-se a les proves de certificació de la Junta Avaluadora de Català (JAC).

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.