cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 8.26°

El PSM demanarà a Catalina Cirer que investigui la detenció de Tomeu Martí

El PSM demanarà a la delegada del Govern, Catalina Cirer, que obri una investigació sobre la dentenció dimecres passat de l'activista Tomeu Martí.

Segons declarà a Diari de Balears, el dirigent de les joventuts nacionalistes, Joan Mas «Collet», en el cas que es comprovàs la versió de Martí, que afirma que la detenció es va produir per contestar a les forces d'ordre públic en català, «això constituiria un fet molt greu, una demostració que la democràcia no ha arribat pel que fa «a drets lingüístics i nacionals».

D'altra banda, fonts de la Policia Nacional han afirmat que la detenció de Martí es va produir no perquè es negàs a parlar en català sinó perquè estava desferrant uns cartells d'un grup anticatalanista.

La versió de Martí, que Diari de Balears publicà ahir, afirmava que els policies li digueren «com que t'has entossudit no ens queda més remei que dur-te a comissaria». Tomeu Martí relata que hi romangué detingut dues hores fins que la concentració d'un grup de persones interessades pel que li estava succeint féu que la policia canviàs d'actitud. Martí sosté que té proves que poden demostrar la seva versió.

No obstant això, la Policia Nacional manté una versió ben diferent: que l'única raó de la detenció fou que Tomeu Martí i dos amics que l'acompanyaven estaven realitzant una agressió contra un cartell propagandístic d'una organització de caire gonellista.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.