nubes dispersas
  • Màx: 15.05°
  • Mín: 7.61°
11°

Cort ja ha decidit els llocs on ubicarà la recollida pneumàtica

El noranta per cent de les obres començaran a partir del gener

L'Empresa Municipal d'Aigua i Clavegueram (Emaya) ja ha concretat quines seran les zones per on s'instal·laran els més de 7.000 metres de canonades i 16.693 metres de conductes i cables que conduiran els fems de la ciutat fins a la planta central del sistema de recollida pneumàtica.

La construcció de la planta central, que finalment haurà de ser soterrada a l'avinguda Gabriel Alomar i Villalonga, es durà a terme en una primera fase amb un pressupost de 2.250 milions de pessetes, juntament amb la col·locació de la xarxa subterrània de canonades que aprofitarà els carrers de les zones afectades per obres derivades del pla Mirall. La primera fase correspon a 721.000 metres quadrats de carrers i representa el 68 per cent de tot l'àmbit d'actuació que comprèn el projecte. La segona fase, susposa estendre les xarxes de recollida per uns 343.000 metres quadrats, que és un 32 per cent del projecte i que té un cost de 250 milions de pessetes. Fins ara, els carrers de la segona fase encara no estaven detallats, però ahir Emaya va comunicar quins són els espais concrets on instal·laran canonades per a la recollida pneumàtica de deixalles.

La primera de les zones que s'aixecarà és la plaça Llorenç Villalonga, durant el proper mes de desembre d'enguany fins al setembre de l'any vinent, segons les previsions del departament de Manteniment que controla el pla Mirall-Centre.

Les següents àrees a on s'instal·larà la xarxa de canonades per possibilitar el sistema de succió de deixalles són sa Calatrava i Jaume II. Les obres de la recollida no acabaran segons les previsions del projecte, abans del març del 99 en el primer cas, i a final d'abril del 99 en el cas de Jaume II.

Tota la zona de Sant Miquel, que actualment ja es troba en obres del Mirall-Centre, estarà aixecada fins a mitjan maig de l'any vinent, com a mínim, fet que desagrada als comerciants i veïns del carrer, que estan fins al capdamunt dels renous, mal estat i retard de les obres.

Una altra zona per on conduiran els fems és la de Monti-sion, a on també col·locaran canonades. En aquest cas es preveu que les obres finalitzin a final de juliol.

L'àrea que toca la plaça de Sant Francesc també estarà afectada per la recollida pneumàtica, juntament amb sa Gerreria. Aquesta darrera zona contempla un termini d'execució d'obres d'onze mesos.

Segons el responsable del pla Mirall-Centre, Carles Ripoll, el noranta per cent de les obres s'iniciaran a partir de Sant Sebastià, el 20 de gener de l'any 1999.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.